Aquasporten

Aquavaria

Wilt u iedere week verrast worden met een leuke aquasport? De ene week lekker swingen tijdens aquarobic, de week erop een stevige circuittraining. Alle aquasporten, zoals aquarobics, aquasteps, aquafitness, aqua kick & boks, aquajoggen en trimzwemmen komen aan bod.

Oefeningen voor de benen, armen, en combinaties wisselen elkaar af, waarbij regelmatig gebruik wordt gemaakt van hulpmiddelen als dumbells en flexiebeams. Door de geringe zwaartekracht en de weerstand in het water worden gewrichten, pezen en banden op een andere manier dan op het land belast.

Wie mee doet aan Aquavaria kan erop rekenen, dat het uithoudingsvermogen, maar ook de kracht, lenigheid en de coördinatie van bewegen zal verbeteren.

De kosten voor Aquavaria zijn € 20,- per maand. Hiervoor krijgt u 1 keer per week een les van 45 minuten met een gevarieerd aanbod.

(maandelijks te voldoen, elke eerste week van de maand)

De les wordt gegeven op Donderdag van 19.30 - 20.15 uur in Ruinen 

MBvO

MBvO zwemmen staat voor Meer Bewegen voor Ouderen. Steeds meer ouderen bezoeken wekelijks een van de zwembaden in Nederland om hun conditie op peil te houden en gezellig bezig te zijn. Juist voor ouderen is bewegen in het water een goede bewegingsvorm. In het water is de kans op blessures klein en bieden de eigenschappen van het water een ideale situatie om tot op hoge leeftijd nog aan sport te doen.

Bij het MBvO doet u onder begeleiding van een ervaren instructeur in groepsverband allerlei oefeningen. De opwaartse druk van het water zorgt ervoor dat u zich ligt voelt en gemakkelijk de bewegingen kunt uitvoeren. Zo kunt u op een verantwoorde wijze werken aan uw lenigheid, uithoudingsvermogen en spierkracht. Nog af gezien van het feit dat uw haren droog blijven en u lekker kunt kletsen. Omdat u op eigen snelheid en conditie niveau kunt oefenen en het bij iedereen lukt, heeft het Meer Bewegen voor Ouderen veel voordelen ten opzichte van sporten en bewegen op het droge.

Het water heeft een constante temperatuur van 29 graden. Zodat de spieren lekker soepel blijven. Bij gezondheidsproblemen is het belangrijk om in overleg met uw huisarts of specialist te bepalen of u zonder problemen kunt deelnemen aan het MBvO

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Annette Hof T 06-12854932

De kosten voor MBVO €36,- per 4 maanden. Hiervoor krijgt u 1x per week een les van 40 minuten. September €36,- betalen en januari €36,- betalen. 

De lessen worden gegeven op:

  • Dinsdag             09.30 - 10.10 Ruinen

  • Vrijdag               10.00 - 10.40 Ruinen

  • Vrijdag               10.40 - 11.20 Ruinen

 

NZP